Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

În lipsă de camioane noi, transportatorii au mai multă grijă de camioanele cumpărate înainte de criză

În condițiile în care termenele de livrare la camioanele noi se învârt încă la un an pentru configurațiile specifice, transportatorii acordă mai multă atenție întreținerii camioanelor aflate în folosință, iar producătorii de camioane dezvoltă servicii specifice de închiriere a autovehiculelor prevăzute cu garanție buy-back până când clienții primesc camioanele noi comandate.

“Generația recentă de camioane este foarte bună pentru a fi folosită mai mult de 3-4 ani. De aceea prețurile camioanelor second-hand sunt aşa de mari și credem că așa vor rămâne. Acesta este motivul pentru care, în Est, am conceput propria rețea de camioane rulate. Acum avem 9 locații specializate pe camioane rulate în cele 4 ţări și toate acestea sunt corelate între ele, ceea ce funcționează foarte bine”, a declarat Zoltan Tringer, directorul general al Renault Trucks – Regiunea Est (Ungaria, România, Bulgaria și Ucraina.

„Este o afacere bună pe de o parte și, pe de altă parte, este soluția perfectă pentru clienții care vin să comande un camion. Putem prelua camionul vechi de 4 sau 5 ani și îl oferim înapoi clientului în chirie pe termen scurt până când este livrat camionul comandat. Am făcut multe astfel de extinderi pe închiriere a camioanelor aflate la final de contract pentru beneficiul comercial al clienţilor care nu pot înlocui imediat camioanele pentru că termenul de livrare e prea lung.”

Potrivit lui Zoltan Tringer, în principiu, în industria camioanelor, media de vârstă a parcului de camioane nu este atât de mare – desigur, există diferiți jucători pe piaţă, cu opţiuni diferite în achiziţia de camioane – dar, în general, jucătorii mari ar putea lua această decizie de a prelungi cu 1-2 ani perioada de utilizare a camioanelor.

Renault Trucks a dezvoltat dinainte de criză în cadrul uzini sale din Franța o secțiune Used Trucks Factory, care a început acum câțiva ani din dorinţa de a da o nouă viață unor camioane care nu mai sunt folosite pentru scopul inițial.

„Acest lucru face parte din strategia dedicată sustenabilității. Astfel, tot ceea ce poate fi reîmprospătat și reprodus este mai puțin dăunător pentru societate. Chiar dacă la momentul la care a început această activitate fabrica a făcut-o pentru a acoperi cu comenzi o parte din forţa de muncă, în prezent serviciul şi investiţia este acoperită de cerere.”

Articole similare

Ad