Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MAN va livra 45 de autobuze electrice Lion’s City 12 E în Danemarca

De la autobuzele portuare alimentate cu electricitate verde la conexiuni rapide pentru bicicliști și e-Bus, transportul public din Copenhaga este mai ecologic decât în multe alte capitale europene. În linie cu obiectivul de reducere a emisiilor poluante, Vikingbus Danmark A/S a comandat 45 de autobuze MAN Lion’s City 12 E, care vor intra în operare în Copenhaga începând cu anul viitor.

Compania de transport a câștigat recent o licitație organizată de Autoritatea de Transport Public Movia pentru alocarea de rute de autobuz în Copenhaga şi regiunile metropolitane Lyngby, Greve și Høje Taastrup. Vikingbus are deja în flotă 12 autobuze electrice MAN, care sunt în exploatare în orașele daneze Odder și Skanderborg, dar şi mai multe autocare MAN și Neoplan.

Noile autobuze electrice vor fi dispune de sistemul central de comandă digital pentru eBus, MAN eManager. Acesta permite, printre altele, coordonarea încărcării bateriilor folosind două opțiuni: „Încărcare imediată” sau „Încărcare cu temporizator”. Mai multe temporizatoare pot fi setate simultan, astfel încât încărcarea să fie programată pentru o anumită oră de plecare. În plus, temperatura interioară a vehiculelor poate fi pre-setată, pentru a optimiza consumul de energie la începutul călătoriei. Cele 45 de autobuze electrice ale Vikingbus nu sunt primele vehicule de acest fel aflate în operare în Copenhaga. Anchersen A/S a comandat deja 25 Lion’s City E anul trecut, pentru deservirea rutei centrale 7A din capitala daneză, care transportă peste 4,3 milioane de pasageri în fiecare an.

Articole similare

Ad