Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Angajatorii nu tin cont de canicula

Inspectia Muncii a aplicat amenzi de aproape doua milioane de lei, a controlat modul in care angajatorii respecta legea cand e canicula si a depistat 153 de persoane care munceau la negru. ”Sub semnul caniculei care ne stapaneste am efectuat controale la nivel national prin care am verificat respectarea prevederilor legale pentru protectia angajatilor cand se inregistreaza temperaturi extreme. In perioada iulie – septembrie rezultatele se comunica saptamanal si consideram ca am reusit sa-i constientizam pe cei implicati ca a proteja si preveni e un castig atat pentru sanatate cat si pentru afacere.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.
 

Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 20 – 24 iulie 2015, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 422.688 de euro, adica 1.902.100 lei. Au fost depistate 153 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 22 erau din Bihor.
In domeniul relatiilor de munca, la nivel national s-au aplicat amenzi in valoare de 1.591.100 de lei din care 1.225.000 de lei pentru munca la negru. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut 4 propuneri de cercetare penala. Au fost sanctionati 268 de angajatori.
In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 311.000 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 43 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. La nivel national au fost dispuse 7 sistari de activitate pentru a se evita accidentarea lucratorilor.
”Inspectorii de munca vor continua actiunile de control in perioadele in care se semnaleaza temperaturi extreme si se vor asigura ca fiecare masura dispusa este indeplinita la termen. Procesul verbal de control este si un act de preventie prin care cu fermitate si eficienta ne asiguram ca lucratorii expusi temperaturilor extreme sunt protejati iar pe termen lung aplicarea legii aduce numai bine pentru afaceri.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Articole similare

Ad