Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TLN crede că smart tacho 2 nu va fi disponibil la timp

La aproape un an și jumătate de la intrarea în vigoare a primelor norme din Pachetul Mobilitate, câțiva specialiști din cadrul asociației olandeze de transport și logistică TLN au discutat despre impactul noilor reglementări asupra firmelor din domeniu Ei atrag atenția asupra faptului că în cazul noului tahograf smart tacho 2 noile reglementări comunitare au uitat să stabilească obligația ca șoferii să utilizeze funcția de înregistrare a poziției vehiculului în timpul încărcării/descărcării.

În plus, se pare că acest tahograf, care trebuie instalat pe toate camioanele noi până la 21 august 2023, nu va fi disponibil la timp, deoarece Agenția Spațială Europeană nu poate furniza încă un semnal extrem de sigur care să intre în tahograf. Iar Comisia Europeană lucrează acum la un model de tranziție.

Transportatorii vor ca vehiculele noi comandate cu smart tacho 2 să fie livrate la timp, chiar dacă acest semnal extrem de sigur de care este nevoie va fi actualizat ulterior sau realizat ulterior. O altă preocupare importantă legată de noul echipament este ca el să nu ducă la costuri suplimentare pentru industria de transport.

Articole similare

Ad