Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Austria va majora taxele de trecere în 2023 de-a lungul Pasului Brenner

O măsură publicată pe 6 decembrie stabilește creșteri ale taxelor de autostradă pe axa austriacă Brenner pentru vehiculele comerciale cu o greutate brută de 3,5 tone, începând cu 1 ianuarie 2023. Creșterea medie va fi de 2,8 %, dar pentru vehiculele cu motoare Euro VI procentul va fi mai mare, respectiv 4 %. Acest lucru se datorează faptului că, începând cu 2023, guvernul austriac va anula reducerea care era rezervată tocmai pentru Euro VI, care, prin urmare, vor plăti la fel ca Euro V.

Pe de altă parte, vor fi menținute suprataxele de trecere pentru cei care călătoresc între orele 22:00 și 05:00 pe întreaga rețea rutieră austriacă și suprataxele pentru vehiculele comerciale care circulă pe tronsoanele alpine și pe A9 Phyrnautobahn, A10 Tauernautobahn, A11 Karawankenautobahn, S16 Arlberg Straßentunnel și A13 Brennerautobahn.

Creșterile nu vor reduce limitele și interdicțiile impuse vehiculelor comerciale care tranzitează axa Brenner. În acest sens, asociațiile transportatorilor rutieri italieni și-au reiterat solicitarea adresată noului ministru al transporturilor, Matteo Salvini, de a interveni la nivelul UE pentru a le ridica. În plus, unele sindicate au depus o plângere la Curtea Europeană de Justiție împotriva Comisiei Europene pentru că nu a luat nicio măsură împotriva Vienei.

Articole similare

Ad