Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TLP face demersuri pentru a menține continuitatea activității transportatorilor polonezi în UK

Așa cum v-am informat deja, de pe 24 decembrie Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord își modifică reglementările de transport prin limitarea posibilității firmelor din UE de a efectua curse între această țară și țări terțe. Concret, transporturile respective vor mai fi posibile numai pe baza permiselor ECMT.

În aceste condiții, asociația poloneză de transport și logistică TLP i-a cerut ministrului polonez al infrastructurii să ia urgent măsuri pentru a menține continuitatea activității firmelor poloneze pe piața britanică. Adică să inițieze emiterea de permise ECMT suplimentare care ar putea fi utilizate în transportul KR3-UK și UK-KR3.

O acțiune alternativă ar putea fi, în opinia TLP, revenirea la acordul privind transportul rutier internațional de mărfuri încheiat între Regatul Unit al Marii Britanii și Irlanda de Nord și Polonia, în special în ceea ce privește dispozițiile acordului care nu sunt reglementate de Tratatul pentru comerț și cooperare încheiat între UE și Regatul Unit, astfel încât serviciile către și dinspre țări terțe să se poată efectua pe bază de reciprocitate, de către transportatorii din ambele țări, numai pe baza unei licențe.

TLP crede că autoritățile poloneze vor face tot ce le stă în putință pentru a reduce la minimum efectele negative ale acestei schimbări bruște a legislației Regatului Unit, cu atât mai mult cu cât companiile poloneze de transport au fost lidere pe piața britanică, timp de mulți ani, printre transportatorii străini.

Articole similare

Ad