Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pasagerii internaționali vor fi testați aleatoriu de covid în aeroporturile din India începând de sâmbătă

În contextul în care Covid apare ca o amenințare reînnoită în întreaga lume, India își intensifică eforturile pentru a preveni un nou val în țară, inclusiv prin reluarea unor norme vechi, cum ar fi testarea aleatorie în aeroporturi.

Pe fondul creșterii numărului de cazuri de coronavirus în China și în alte părți ale lumii, guvernul din India a decis să supună 2% dintre pasagerii care sosesc pe zborurile internaționale la teste aleatorii de coronavirus începând de sâmbătă dimineață.

Într-un comunicat de vineri, Ministerul Aviației Civile din India a declarat că operatorii aerieni trebuie să le ceară echipajelor să aducă teste covid în procent de 2% de la pasagerii care sosesc din străinătate la aeroporturile respective.

După testarea aleatorie, pasagerul trebuie să furnizeze datele de contact și adresa corectă autorităților din aeroport (APHO). „Costul testelor va fi rambursat de către Ministerul Sănătății și Familiei la prezentarea facturilor certificate în mod corespunzător către APHO”, se arată în comunicat.

Articole similare

Ad