Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Hyundai lansează noi roboți fără echipaj

Hyundai Motor Group a anunțat testarea roboților bazați pe platforma sa Plug & Drive (PnD) în cadrul unor noi proiecte pilot, care beneficiază de tehnologii de conducere autonomă.

Roboții au un compartiment de depozitare integrat deasupra unității lor de acționare PnD, ceea ce îi permite robotului să livreze toate tipurile de produse către clienți. În plus, clientul poate primii mai multe informații prin ecranul expus acestuia.

Platforma modulară PnD a grupului este o unitate pe roți care combină sisteme inteligente de direcție, frânare, propulsie electrică pe roți și suspensie, precum și un actuator de direcție care îi conferă capacitatea de rotație la 360°. Acesta se poate deplasa în mod autonom cu ajutorul senzorilor camerei și LiDAR.

Robotul poate determina cea mai bună rută pentru a livra pachetele pe care le transportă către destinatari, datorită capacității de conducere autonomă. Totodată, poate recunoaște și evita obiectele staționate sau aflate în mișcare și se poate deplasa fără probleme, asigurând timpi rapizi de livrare. În prezent, un robot pilot bazat pe platforma PnD pentru a livra mâncare și băutură în camere poate fi găsit la hotelul Rolling Hills din Coreea.

De asemenea, grupul a încheiat un parteneriat și cu Woowa Brothers, o companie coreeană de livrări alimente prin aplicația Baemin, în martie 2021, pentru a avansa tehnologia și capacitățile de servicii ale roboților de livrare pe ultima milă. În cadrul proiectului, robotul este folosit pentru a furniza un serviciu de livrare de alimente din ușă în ușă într-un complex rezidențial/comercial din apropiere de Seul. Atunci când un client plasează o comandă online pe aplicația Baemin, robotul identifică articolul solicitat într-un centru comercial conectat și îl livrează la domiciliul clientului.

Articole similare

Ad