Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cresc taxele de trecere pentru peste 3.000 km de autostrăzi

Ministrul Transporturilor din Italia, Matteo Salvini, a acceptat solicitările unor companii de autostrăzi de a majora taxele de drum în 2023, după 3 ani în care guvernele anterioare le-au suspendat. Mai multe tronsoane de autostrăzi nu sunt afectate deocamdată de majorări, dar rețeaua cea mai răspândită, cea a Autostrade per l’Italia (care gestionează peste 3.000 km), a aplicat o majorare de 2% de la 1 ianuarie 2023, la care se va adăuga încă 1,34% de la 1 iulie.

Pe alte rute nu există deocamdată creșteri, deși din motive diferite. Ministerul a respins cererea pentru autostrăzile A24 și A25, pentru ramificația Torano-Pescara, pentru Brebemi, pentru Pedemontana Lombarda și pentru consorțiul autostrăzii siciliene.

Deocamdată, taxele de trecere rămân neschimbate pentru unele autostrăzi ale unor societăți care sunt în curs de actualizare a planurilor de afaceri: Autostrada Brescia Verona Vicenza Padova, Milano Serravalle, Società Autostrada Ligure Toscana – Tronco Autocisa, Società Autostrade Valdostane, Tangenziale di Napoli, Autostrada dei Fiori – A6, Società Italiana Traforo Autostradale del Frejus, Società Autostrada Tirrenica, Raccordo Autostradale Valle d’Aosta, Concessioni Autostradali Venete. Dar, în aceste cazuri, creșterea ar putea avea loc după prezentarea planului de afaceri.

În unele cazuri, nu au existat creșteri deoarece concesiunea a expirat: Autostrada del Brennero, Società Autostrada Ligure Toscana – A12 Tronco Ligure Toscano, Autovie Venete, Satap – Tronco Torino, Alessandria, Piacenza, Autostrada dei Fiori, Società Autostrada Torino-Ivrea-Valle D’Aosta. Chiar și în aceste cazuri, taxele de trecere pot crește atunci când se acordă noua concesiune.

Articole similare

Ad