Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Toll Collect a publicat noile taxe de drum pentru 2023

De la 1 ianuarie 2023, taxa de drum în Germania se stabilește pe baza distanței parcurse de vehicul pe drumurile supuse taxei de trecere și a unei rate de trecere în cenți pe kilometru, rezultată din trei componente: costurile de poluare a aerului, costurile de poluare fonică și costurile de întreținere a infrastructurii.

Proporția taxei de drum din costurile de infrastructură și de poluare fonică depinde de clasa de greutate și, mai nou, de numărul de axe pentru vehiculele cu o greutate brută mai mare de 18 tone.

Proporția din rata de taxare pentru poluarea atmosferică cauzată se determină în funcție de clasa de emisii. Fiecărui vehicul îi este atribuit, în funcție de clasa sa de emisii, una dintre cele șase categorii: A, B, C, D, E sau F. Indicarea claselor de emisii este responsabilitatea clienților care plătesc taxa de drum; clienții sunt obligați să furnizeze corect toate datele relevante pentru taxa de drum (principiul autodeclarării).

Astfel un camion Euro 6 cu greutate maximă autorizată mai mare de 18 tone cu 4 axe sau mai mult trebuie să plătească o taxă de drum de 19 eurocenți/km, în timp ce un camion similar, dar care îndeplinește normele Euro 5 (EEV 1), trebuie să plătească 22,5 eurocenți/km, iar unul Euro 4 – 25,4 eurocenți/km.

Mai jos puteți găsi tabelul integral cu taxele de drum pe Germania, în funcție de clasa de poluare și de greutate/număr de axe.

Articole similare

Ad