Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Întreprinderile UE pot beneficia de sistemul de subvenții al SUA pentru vehiculele comerciale nepoluante

SUA a reafirmat faptul că, în temeiul Legii privind reducerea inflației din SUA („Inflation Reduction Act”, IRA), companiile din UE pot beneficia de sistemul de credite pentru vehicule comerciale nepoluante.

La sfârșitul lunii decembrie, UE a salutat accesul aceste orientări, care reflectă angajamentul constructiv asumat în cadrul Grupului operativ UE-SUA pentru Legea privind reducerea inflației la nivel de înalți funcționari.

Astfel, întreprinderile UE pot dispune de credite fără a fi necesară modificarea modelelor de afaceri stabilite sau prevăzute ale producătorilor din UE. Acest lucru consolidează cooperarea dintre UE și SUA în privința obiectivului comun de combatere a schimbărilor climatice, precum și întărirea lanțurilor de aprovizionare transatlantice.

De asemenea, contribuabilii din SUA vor putea dispune de vehicule și componente electrice foarte eficiente fabricate în UE, iar companiile din UE vor putea achiziționa vehicule nepoluante de ultimă generație prin contracte de leasing în temeiul IRA.

La nivel de grup operativ UE-SUA pentru Legea privind reducerea inflației, în continuare se lucrează în găsirea unor soluții pentru preocupările europene.

În cazul vehiculelor nepoluante, principalele stimulente sunt cele două programe de credit fiscal, unul pentru operatorii comerciali, iar al doilea pentru consumatorii privați.

Articole similare

Ad