Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Autoturisme, în valoare de peste jumătate de milion de lei, semnalate furate în state ale Uniunii Europene, descoperite de polițiștii de frontieră

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră au descoperit, în urma misiunilor desfăşurate în zona de competenţă, patru autoturisme în valoare totală de peste 100.000 de euro, căutate de autoritățile din Uniunea Europeană. Mașinile au fost indisponibilizate la sediile Poliției de Frontieră până la finalizarea cercetărilor.

Pe 4 octombrie, polițiștii de frontieră din cadrul STPF Maramureș, împreună cu colegii de la SPF Vișeu de Sus și în cooperare cu IPJ Maramureș au desfășurat o acțiune pe linia combaterii traficului de autoturisme furate din străinătate.

Astfel, pe raza localității Borșa, au fost identificate două autoturisme care figurează cu alerte în bazele de date. Primul autoturism, marca Volkswagen, condus de către o femeie de 39 de ani din Maramureș, a fost oprit în trafic, iar al doilea, marca Mercedes, a fost descoperit într-o parcare de pe raza aceleiași localități, stabilindu-se că aparține unui bărbat de 41 de ani, tot din Maramureș.

În urma unor verificări suplimentare, s-a constatat faptul că ambele autoturisme figurează, din luna octombrie a anului trecut, cu alerte emise de către autoritățile din Belgia.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire conform Codului Penal, iar autoturismele în valoare totală de 300.000 de lei au fost indisponibilizate la sediul Poliției de Frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

În continuare se fac verificări sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

De asemenea, în ziua de 03 ianuarie, în jurul orei 16:30, pe timpul unei acţiuni specifice desfăşurate, poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul unei misiuni specifice desfăşurate împreună cu colegi din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, pe raza localităţii Crasna, un autoturism marca Mercedes CLA, an fabricaţie 2019, condus de un cetăţean român, în vârstă de 32 de ani.

Deoarece au avut suspiciuni cu privire la situaţia juridică a mijlocului de transport, autoturismul şi şoferul au fost conduşi la sediul instituţiei pentru continuarea cercetărilor. În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind furat din Italia, semnalare emisă la data de 19.12.2022.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat în rate autoturismul în valoare de peste 43.000 de euro şi nu s-a gândit că ar putea avea probleme dacă nu mai plăteşte ratele.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de abuz de încredere. În aceeași zi, și polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași au avut suspiciuni privind un autoturism marca Renault Megane, an de fabricație 2014, condus de un cetățean român, în vârstă de 27 de ani.

În urma verificărilor suplimentare, s-a stabilit că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Franţa la data de 13.08.2022. Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că autoturismul, în valoare de 3.500 euro, este declarat furat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de primire, dobândire, transformare ori înlesnire a valorificării unui bun, de către o persoană care fie a cunoscut, fie a prevăzut din împrejurările concrete că acesta provine din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală. Toate mașinile au fost indisponibilizate la sediile Poliției de Frontieră până la finalizarea cercetărilor.

Articole similare

Ad