Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 13,5% in iunie 2015

Potrivit INS, sectorul de constructii nerezidentiale a inregistrat, in semestrul I 2015, cea mai mare crestere a volumului lucrarilor (13,5%), ca serie bruta, comparativ cu acelasi semestru al anului precedent.
Cresteri importante au fost inregistrate si pe sectoarele de constructii ingineresti (10,1%) si la cladirile rezidentiale (4,9%), in primele sase luni ale lui 2015, in comparatie cu prima jumatate a anului trecut.
Volumul lucrarilor de constructii a crescut pe total, ca serie bruta, cu 10,3%.
 

Pe elemente de structura au avut loc cresteri la lucrarile de reparatii capitale (14%), la lucrarile de intretinere si reparatii curente (11%) si la lucrarile de constructii noi, cu 9,3%.
Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale cu 16,3%, la cele rezidentiale cu 12% si la constructiile ingineresti cu 0,8%, in primul semestru din 2015 comparativ cu acelasi interval al anului anterior.
Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri ale lucrarilor de reparatii capitale (19,9%), ale lucrarilor de constructii noi (11%) si ale lucrarilor de intretinere si reparatii curente, cu 8,7%.
Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut pe total cu 10,9%.
In luna iunie 2015 comparativ cu aceeasi luna a anului anterior, pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie bruta, la cladirile nerezidentiale cu 43,8% si la constructiile ingineresti cu 12,8%. Cladirile rezidentiale au scazut cu 23,9%.
Pe elemente de structura au avut loc cresteri la lucrarile de constructii noi, cu 16,4%, la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 10,9% si la lucrarile de reparatii capitale cu 1,8%. Per total, volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie bruta, cu 13%.
Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale si la constructiile ingineresti cu 47,9%, respectiv cu 3,3%, in vreme ce cladirile rezidentiale au scazut cu 24,4%.
Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de constructii noi cu 16,6%, lucrarile de reparatii capitale cu 12,8% si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 4,7%.
La nivel national volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 13,5%, in iunie 2015, comparativ cu aceeasi luna a anului precedent.

Articole similare

Ad