Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Hankook a fost listată pentru a șaptea oară în Dow Jones Sustainability Indices World

Consolidându-și și mai mult poziția de lider în domeniul mediului, social și al guvernanței (ESG), producătorul de anvelope premium Hankook a obținut a șaptea listare consecutivă în stimații indici Dow Jones Sustainability Indices (DJSI), pentru că este lider în domeniul sustenabilității în industrie. În acest an, lista include 326 de companii din întreaga lume -12,8% din primele 2.555 de corporații globale. Hankook se numără printre cei mai importanți reprezentanți ai industriei furnizorilor de automobile.

Hankook a fost inclusă în urmă cu 7 ani pentru prima dată în DJSI World, cel mai autorizat indice de evaluare a sustenabilității din lume, ca urmare a eforturilor sale continue de a consolida managementul ESG. În acest an, compania a înregistrat cel mai mare scor de la înființarea DJSI, obținând calificative excelente pentru filantropia corporativă, drepturile omului și gestionarea lanțului de aprovizionare, precum și pentru inovația în domeniul cercetării și dezvoltării.

Prin intermediul a opt comitete în fiecare dintre domeniile sale de expertiză, Hankook și-a îmbunătățit standardele ESG la nivelul întregii companii și se străduiește să mențină un lanț de aprovizionare sustenabil. În 2018, compania a definit o strategie pentru o aprovizionare durabilă cu cauciuc natural. În plus, compania este lider în practicile de economie de reciclare. În plus, specialistul în anvelope s-a alăturat în acest an inițiativei Science Based Targets Initiative (SBTi) și a prezentat un obiectiv de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră pe termen mediu și lung, cu scopul de a aduce o reducere de 46,2% a emisiilor de CO2 legate de producție până în 2030, comparativ cu 2019. De asemenea, își propune să reducă emisiile de gaze cu efect de seră din lanțul de aprovizionare cu 27,5%.

Obiectivul declarat al companiei, în calitate de companie globală de anvelope în acțiune, este de a plasa activități precum filantropia corporativă și managementul mediului într-un cadru sistematic pentru a obține capacități de management al sustenabilității la nivel global de prim rang.

Indicii Dow Jones Sustainability Indices reprezintă cel mai respectat punct de referință la nivel mondial pentru evaluarea sustenabilității și investiții. Acesta enumeră companiile exemplare prin evaluarea cuprinzătoare a activităților de management corporativ în ceea ce privește aspecte precum performanța financiară, contribuțiile sociale, managementul etic și managementul de mediu. DJSI a fost dezvoltat în comun în 1999 de către S&P Dow Jones Indices, cea mai mare companie de informații financiare din lume, și S&P Global Switzerland SA (fosta SAM), o agenție globală de rating de sustenabilitate. Hankook a definit obiective pe termen mediu și lung de reducere a gazelor cu efect de seră în toate unitățile de producție din întreaga lume, pentru a sprijini în mod activ Acordul de la Paris privind clima din 2015. În 2019, producătorul de anvelope și-a definit obiectivele până în 2030 și raportează în mod regulat cu privire la pașii și îmbunătățirile reușite. Până în 2040, compania se va strădui să reducă gazele cu efect de seră la 60% din emisiile înregistrate în 2018. Neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon urmează să fie atinsă până în 2050. De-a lungul întregului lanț valoric – de la cercetare și dezvoltare la achiziționarea de materii prime, producție, vânzări, utilizare, reciclare și eliminarea produselor – sunt luate în considerare toate activitățile comerciale și întregul ciclu de viață al produselor.

Articole similare

Ad