Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania va avea primul kilometru de drum cu încărcare wireless a vehiculelor electrice

Primul drum din Germania care încarcă fără fir vehiculele electrice publice, private și comerciale este gata să fie instalat, deși nu este încă clar când va fi operațional.

Proiectul este realizat de firma israeliană Electreon, specializată în tehnologia de încărcare fără fir pe marginea drumului pentru vehiculele electrice comerciale și de pasageri. Acesta va fi primul său proiect public și va încărca EV-urile, atât în mod dinamic (în timp ce se mișcă), cât și static (în timp ce sunt pe loc).

De asemenea, Electreon Germania are parteneri, precum principalul furnizor german de infrastructură de încărcare pentru vehicule electrice (EnBW), Institutul de Tehnologie din Karlsruhe (KIT) și Stadtwerke Balingen.

Proiectul constă în un kilometru de-a lungul unei porțiuni de drum cu sistem rutier electric (ERS) și două stații de încărcare statică, ce urmează să fie amplasate în funcție de traseul autobuzului și de locurile în care acesta va opri în timpul programului de lucru.

Tehnologia va fi implementată în două etape în orașul Balingen. În primă fază, va fi amenajat un traseu de 400 de metri cu două stații de încărcare statică, iar în cea de-a doua fază, drumul electric va fi extins cu încă 600 de metri. Proiectul va încărca un autobuz electric public pe traseul spre oraș.

Planul din Balingen urmează un proiect pilot de succes cu tehnologia Electreon în orașul Karlsruhe în cooperare cu EnBW. La centrul de formare EnBW a fost instalat un drum electrificat, care alimentează un autobuz public local în timpul orelor de vârf. Ca parte a acordului, Electreon va primi până la 3,2 milioane de euro (aproximativ 3,4 milioane de dolari) pentru acest ultim proiect din Balingen în vederea implementării infrastructurii de încărcare wireless dinamic și static.

Articole similare

Ad