Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Restricții în Marea Britanie privind cabotajul, intermodalul și transportul terță țară

Așa cum v-am informat deja, de la finalul lui 2022 Marea Britanie a introdus restricții pentru camioanele înmatriculate în UE. De exemplu, cabotajul este de acum interzis pentru vehiculele din UE care ajung în Regatul Unit fără încărcătură și este permis, în limita a doua operațiuni, numai dacă ajung încărcate și livrează acolo întreaga încărcătură. În plus, transportatorilor din UE nu li se mai permite să efectueze transporturi combinate în Marea Britanie. Preluarea de către un vehicul din UE a semiremorcilor încărcate neînsoțite într-un port din Regatul Unit este considerată cabotaj și, prin urmare, face obiectul normelor privind cabotajul. Dar mișcarea remorcilor goale și a camioanelor goale nu este considerată cabotaj. Pe de altă parte, dacă se desfășoară sub acoperirea unui CMR, se consideră cabotaj.

Niciun vehicul din UE nu poate veni în Regatul Unit pentru a încărca și apoi a călători într-o țară din afara UE, cu excepția cazului în care este acoperit de un permis CEMT.

Vehiculele din UE pot intra în UK încărcate, pot descărca și apoi pot încărca mărfuri noi pentru a le aduce în statul membru de înmatriculare (transport bilateral) sau pentru a le livra într-un alt stat membru (cross trade). Vehiculelor din UE li se permite să intre descărcate pentru a ridica o marfă pentru transport către țara de origine sau către alt stat membru.

Articole similare

Ad