Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Portul Duisburg estimeaza o crestere de 6-7% a volumelor de containere manipulate in 2015

Potrivit publicatiei engleze „Container management“, in editia 2015 a clasamentului anual „Topul porturilor de containere din lume“, cu un volum de containere manipulate in 2014 de 3,4 milioane TEU, Portul Duisburg se situeaza pe locul 41, devansand porturi europene ca Le Havre (2,6 milioane TEU), Barcelona (1,9 milioane TEU) si Marsilia (1,2 milioane TEU), dar si porturi din SUA precum Houston (2 milioane TEU) si Miami (0,9 milioane TEU). Mai mult, duisport ocupa prima pozitie in topul celor mai mari porturi interioare de containere din lume, avand o capacitate actuala de manipulare de 5 milioane TEU.
 

Evolutia pozitiva a portului se bazeaza in principal pe investitiile de succes din ultimii ani, asociate cu deschiderea de filiale ale clientilor internationali si extinderea capacitatilor de manipulare ale portului. De asemenea, conceptul de hub, dezvoltat de duisport in ultimii ani pentru clientii din industria de logistica si transport, au consolidat, impreuna cu alte masuri suplimentare, si mai mult atractivitatea locatiei.
In septembrie, alte doua macarale pe sine vor incepe operatiunile in logport I DIT Terminal si logport III Terminal, moment de la care volumul de manipulare a containerelor poate creste in prima jumatate a lui 2015, in pofida mediului actual economic dificil, cu 10%, la circa 1,8 milioane de TEU, in conditiile in care in perioada ianuarie-iunie 2014, volumul a fost de 1,6 milioane TEU.
Pentru anul acesta, duisport estimeaza o rata totala de crestere de 6-7% in manipularea containerelor.

Mai multe amanunte puteti afla din numarul urmator al revistei Logistica.

Articole similare

Ad