Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mii de vehicule au fost distruse intr-o explozie in portul Tianjin

Explozia imensa din portul Tianjin, langa Beijing a cauzat devastarea unei largi arii a orasului, a ucis cel putin 114 persoane si a ranit mai multe sute, informeaza Automotive Logistics. In plus, cateva mii de vehicule importate stocate in parcul logistic au fost complet distruse in explozie.
Se pare ca au fost distruse circa 10.000 de vehicule, dintre care mai mult de 4.000 Hyundai si Kia, 3.000 Jeep Grand Cherokees, 2.700 Volkswagen, 1.500 Renault (ce valorau circa 33 milioane de dolari), 600 Mitsubishi, 100 Subaru si 50 Mazda. Se pare, insa, ca si Audi, Mercedes-Benz, Landrover si Jaguar au avut vehicule distruse in acest incendiu.
 

Incendiul masiv, ce putea fi vazut chiar si din spatiu, ar fi pornit de la un depozit din port detinut de Tianjin Dongliang Port Rulhai International Logistics, care era folosit pentru produse chimice si marfuri periculoase.
Alte numeroase vehicule se aflau pe o raza de 500 m de explozie. Volkswagen a confirmat un numar de 2.700 de vehicule avariate.
Cum portul de la Tianjin este inchis si avariat, Volkswagen, dar si alti producatori vor livra prin porturile din Shanghai si Guangzhou. Este posibil ca portul Tianjin sa fie inchis pentru cateva luni pentru reparatii.
BMW detine doua centre de distributie langa centrul unde a avut loc explozia, dar nu a declarat inca numarul vehiculelor avariate. Producatorii au ales sa importe vehicule in China prin Shanghai. Acestia importau circa 2.000 de vehicule in fiecare saptamana.
Chrysler a declarat ca deocamdata nu poate masura pierderile avute deoarece nu poate patrunde in zona, dar a dat asigurari ca vehiculele avariate nu vor fi lansate pe piata.

Articole similare

Ad