Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Carniprod Tulcea urmează să fie preluat de producătorul român de conserve Scandia Food

Carniprod Tulcea, unul dintre cei mai mari procesatori de carne de pe plan local controlat de antreprenorul Nicolae Ciuleac, cu o cifră de afaceri de 68 milioane de lei (14 milioane de euro) anul trecut, urmează să fie achiziționat integral de Scandia Food – liderul pieței de conserve pe bază de carne care a cumpărat, la sfârșitul anului 2021, procesatorul de carne Agra’s din Alba Iulia.

Tranzacția actuală se află în analiza Consiliului Concurenței. Carniprod Tulcea s-a confruntat cu dificultăți financiare, iar în 2018 au fost afectați de pesta porcină africană și a trebuit să închidă ferma de porcine. Cu toate acestea, ferma integrată în fabrica de carne și produse din carne a continuat să își mențină cifra de afaceri și cota de piață la nivelul anilor anteriori, informează infotulcea.

„Cheltuielile sunt în continuare mari, producția a scăzut. Împreună cu ceilalți asociați, am decis să vindem”, a declarat Nicolae Ciuleac, directorul general al Carniprod.

„Suntem în discuții avansate în vederea achiziției companiei Carniprod Tulcea însă, în acest moment datele sunt analizate de către Consiliul Concurenței. În momentul în care vom putea oferi mai multe detalii vom reveni cu informații“, a precizat pentru ZF Andrei Ursulescu, directorul general al Scandia Food.

Articole similare

Ad