Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

S-au semnat contractele pentru Tronsoanele 2 şi 3 ale autostrăzii Buzău-Focşani

Încă 67 de km din Autostrada Moldovei au de astăzi constructor, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Au fost semnate contractele pentru Tronsoanele 2 și 3 ale secțiunii de autostradă Buzău-Focșani (parte a A7), cu același constructor român care lucrează deja pe tronsoanele 1 și 4.

Tronsonul 2 (Vadu Pașii-Râmnicu Sărat) are o lungime de 30,8 km, valoarea contractului fiind de 1,31 miliarde de lei, fără TVA, în timp ce Tronsonul 3 (Râmnicu Sărat-Mândrești Munteni) are 36,1 km, valoare contractului fiind de 1,46 de miliarde de lei, fără TVA.

Construcția ambelor loturi, finanțate prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), trebuie finalizată în 26 de luni și include 12 poduri – inclusiv podul peste Râmnicul Sărat și DN22 (791 m) – în cazul Tronsonului 2 şi respectiv 18 poduri și un pasaj, inclusiv podul peste DJ 205R și pârâul Râmna (380 m) – la Tronsonul 3.

În prezent, din cele 13 loturi ale Autostrăzii Ploiești-Pașcani (finanțată prin PNRR), 9 au contracte semnate. Celelalte 4 contracte au constructori desemnați încă din 2022, dar rezultatele procedurilor de achiziție publică au fost contestate.

Articole similare

Ad