Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Martin van den Brink câștigă a 11-a etapă a Dakar și se apropie la 1’12” de lider

Etapa a 11-a a raliului Dakar s-a desfășurat între Shaybah și Empty Quarter Marathon, pe un traseu total de 427 km, din care 274 km de cursă specială și 153 km de legătură. A fost ziua mult așteptată a plonjării în Empty Quarter (cea mai mare „mare de nisip“ din lume) și a apropierii de tabăra pregătită pentru etapa maraton, în care se știe că piloții nu au lângă ele echipele de asistență și sunt nevoiți să rezolve singuri orice problemă tehnică ar avea. Prin dunele și chott-urile gigantice din această etapă, concurenții au avut ocazia să atingă limitele maxime autorizate de viteză de 170 km/h pentru autovehicule și 160n km/h pentru motociclete.

În întrecerea camioanelor, victoria i-a revenit lui Martin van den Brink (Eurol Team De Rooy Iveco), la 18’08” de Martin Macik (MM Technology) și la 18’18” de Pascal de Baar (Riwald Dakar Team). Iar liderul clasamentului general după 10 etape, Janus van Kasteren (Boss Machinery Team De Rooy Iveco) a fost la și la 21’29” de învingător.

În urma acestor rezultate, în clasamentul general conduce în continuare Janus van Kasteren, la diferență infimă, de 1’12”, de Martin van den Brink și la 47’46” de Martin Macik. Iar al patrulea clasat, Jaroslav Valtr, este deja la peste două ore și jumătate de lider.

Articole similare

Ad