Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cum se schimbă traficul feroviar între China și Europa

Războiul din Ucraina a dus la o schimbare în traficul feroviar de containere dintre China și Europa. Potrivit datelor publicate la începutul lui ianuarie de compania chineză China National Railway Group, trenurile au efectuat 16.000 de curse, transportând 1,6 milioane teu în containere. Aceasta înseamnă o creștere de 9% față de anul precedent. Cu toate acestea, trebuie luat în considerare faptul că firma chineză consideră Rusia ca fiind o destinație europeană și, dacă o exclude, situația se schimbă.

De fapt, datele unei alte organizații abilitate, Alianța feroviară eurasiatică, arată că 386.374 teu au călătorit între China și Europa (cu excepția Rusiei) în 2022, față de 618.180 teu în anul precedent. Dintre acestea, 262.194 teu au călătorit între Est și Vest, ceea ce reprezintă o scădere de 30,33% de la an la an. În sens invers au fost 124.098 teu, ceea ce reprezintă o scădere de 35,14%.

În 2023, traficul feroviar va depinde de evoluția pandemiei Covid-19 din China, care provoacă deja oprirea sau încetinirea activității a numeroase fabrici, dar și de războiul din Ucraina, țară prin care treceau o parte din trenurile care făceau legătura între China și Europa.

Articole similare

Ad