Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Iveco Magelys este Autocarul Anului 2016

Noul Iveco Magelys a fost votat „Autocarul Anului 2016“ de catre membrii juriului international de presa Bus and Coach of the Year, in urma testelor desfasurate la Plovdiv (Bulgaria), la inceputul lui iunie a.c. Vehiculul s-a impus in fata a cinci competitori redutabili, Neoplan Skyliner, Setra TopClass 515 HDH, Sunsundegui SC7, Temsa HD 12 si VDL FMD2.
Toate autocarele au fost testate timp de o saptamana in conditii diferite de trafic – urban, interurban si autostrada.


Iveco Magelys a impresionat cu propulsorul mic Cursor 9, de 400 CP, care este bine comprimat si ofera un cuplu motor maxim de 1.700 Nm la 1.250 rpm, suficient pentru transportul in conditii optime ai celor 46 de pasageri. Odata cu trecerea la standardul de poluare Euro 6, constructorul italian a acordat o atentie deosebita optimizarii consumului de carburant, astfel ca greutatea motorului a fost redusa cu 200 kg, iar consumul, cu 3%.
Magelys este livrat standard cu transmisie manuala ZF, insa optional se poate comanda varianta robotizata AS-Tronic, cu 12+1 trepte, cu care a si fost echipat modelul testat la Plovdiv.
Din punct de vedere siguranta, autocarul este foarte bine echipat, dispunand de ABS, ASR, EBS, ESP, dar si sistem cruise-control adaptiv (ACC), care este usor de folosit, de pe maneta din dreapta volanului. Tot de aici se pot schimba si treptele de viteza in mod manual, daca se doreste acest lucru.
Accesibilitatea la bord este foarte importanta, astfel ca vehiculul poate fi prevazut cu o usa suplimentara in partea din fata, cu rampa pentru accesul unui carucior cu rotile. In dreptul usii este montata o masuta care, atunci cand este nevoie, se poate plia cu usurinta.
Interior este mai luminos cu 35% gratie insertiilor laterale de geam de pe toata lungimea plafonului. Tonurile de bej si maro sunt foarte placute, toate detaliile fiind executate cu atentie. Inaltimea interioara, de 2,1 m, este un alt avantaj al noului Magelys, pasagerii beneficiind de o vedere panoramica, asta si gratie nivelului mai jos al geamurilor.

Articole similare

Ad