Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

KION dezvoltă propulsia cu pilă de combustie pe hidrogen

Grupul KION își extinde gama de echipamente cu propulsie cu hidrogen, anunțând planuri de dezvoltare și producere a propriilor sisteme cu pilă de combustie.

Compania va investi peste 11 milioane de euro în tehnologia cu pilă de combustie, cu intenții de a lansa pe piață propriul sistem de celule de combustie de 24 V pentru echipamente de depozit în primăvara lui 2023.

Finalizarea portofoliului produse cu pilă de combustie pe hidrogen este de așteptată să urmeze în următorii ani.

„Începând de astăzi, Grupul KION va fi singurul producător de stivuitoare și echipamente de depozit de pe piața europeană care își produce propriile sisteme de propulsie cu pile de combustie, lucru care ne diferențiază cu adevărat”, spune Rob Smith, CEO al Grupului KION. „Există o cerere uriașă din partea clienților noștri și sperăm că această tehnologie ne va permite să răspundem cererilor din ce în ce mai mari, pentru ca intralogistica să devină mai conștientă de resurse și mai durabilă, în timp ce, în același timp, răspundem și cerințelor de realimentare rapidă.”

Grupul plănuiește să furnizeze primele stivuitoare echipate cu propriile sisteme pe hidrogen în acest an.

Pe lângă dezvoltarea și producția de sisteme cu pile de combustie, grupul își instalează și propria producție de hidrogen la fabrica sa din Aschaffenburg, Germania.

Lucrările de construcție pentru o stație de alimentare cu hidrogen finanțată de stat sunt aproape finalizate. După finalizarea lucrărilor de construcție a infrastructurii cu hidrogen, vor fi puse în funcțiune 21 de sisteme hibride cu pilă de combustie, care vor înlocui majoritatea stivuitoarelor cu motoare cu ardere care sunt în funcțiune în prezent în fabrică.

Articole similare

Ad