Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cauciucul natural, markerul marca Continental și SMX pentru trasabilitatea anvelopelor

Un marker invizibil pe anvelope, creat de Continental și Security Matters (SMX), o platformă tehnologică specializată în urmărirea digitală cu coduri de bare imuabile pe bază de substanțe chimice, va asigura o transparență maximă în ceea ce privește originea și lanțul de aprovizionare a cauciucului natural utilizat în producția de anvelope.

Noua substanță de marcare, care are caracteristici speciale de securitate, face posibilă verificarea originii geografice a materiilor prime și, la rândul său, poate fi urmărită de-a lungul întregului proces de producție a anvelopelor.

Substanța de marcare a cauciucului natural pentru anvelope și tehnologia de marcare dedicată sunt concepute pentru a crea o mai mare transparență de-a lungul întregului lanț valoric al anvelopelor și produselor tehnice din cauciuc ale Continental.

În cadrul testului pe teren, substanța de marcare a fost adăugată la latexul cultivat în mod responsabil în timpul recoltării și a rezistat nu numai la preparatele intensive implicate în producția de cauciuc natural, ci și la procesul de fabricare a anvelopelor în sine. În acest din urmă caz, datele au fost preluate cu ajutorul unui software special construit și al unui cititor, care interpretează corect datele.

În prezent, testele au vizat anvelope de mici dimensiuni, dar în viitorul foarte apropiat Continental intenționează să utilizeze noua tehnologie de marcare la scară mai largă, integrând-o chiar și în alte produse din cauciuc.

Până cel târziu în 2050, compania își propune să utilizeze în anvelopele sale 100% materiale produse în mod durabil și dorește să atingă neutralitatea climatică totală de-a lungul întregului lanț valoric.

Articole similare

Ad