Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grindeanu dezvăluie aprobarea tehnico-economici pentru realizarea legăturii feroviare cu Aeroportul din Timișoara

Timișoara, cel mai mare oraș din vestul României, va avea o linie de cale ferată care leagă gara principală de Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara. Proiectul va fi derulat de CFR Infrastructură și finanțat prin PNRR. Investiția are o valoare totală de aproximativ 424 milioane de lei.

„Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru realizarea conexiunii feroviare cu Aeroportul Internaţional «Traian Vuia» din Timişoara!”, a anunțat Sorin Grindeanu.

Potrivit ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, durata de desfășurare a lucrărilor va fi de 22 luni, perioadă în care vor fi modernizați 5,2 km și vor fi construiți alți 5 km noi de linie de cale ferată. De asemenea, a precizat că întregul traseu va fi electrificat, se vor mai construi cinci podețe, precum și 930 de metri de peron.

„Această linie de cale ferată va permite transportul pasagerilor între Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara și Municipiul Timișoara, și va asigura inclusiv legătura cu alte orașe din România”, a subliniat Sorin Grindeanu pe pagina sa de socializare.

Articole similare

Ad