Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Autocarul supra-etajat FDD2 completeaza familia VDL Futura

VDL Bus & Coach si-a completat linia de autocare Futura cu modelul supra-etajat FDD2, care va fi prezentat oficial la jumatatea lui octombrie a.c. la targul de la Kortrijk. Acesta înlocuieste binecunoscutul Synergy si, spre deosebire de acesta din urma, vine cu numeroase inovatii în special pe partea de constructie, vizibilitatea soferului fiind astfel îmbunatatita semnficativ.


Futura FDD2 este disponibil în doua variante de lungime, 13.085 si 14.145 mm, ambele pe trei axe, ultimul avand o capacitate maxima de 96 de pasageri. Chiar si asa, interiorul noului Futura este spatios, toate colturile fiind rotunjite, inclusiv în cazul bucatariei, toaletei, scarilor. Zonele de acces din dreptul celor doua usi sunt spatioase, astfel ca pasagerii se pot orienta cu usurinta odata ajunsi la bord.
Futura FDD2 este propulsat de motorul DAF MX-13, de 510 CP, cu turbina cu geometrie variabila, care ofera un cuplu maxim de 2.500 Nm, pe o plaja de la 1.000 la 1.450 rpm. Transmisia ZF AS-Tronic, cu 12+1 trepte, împreuna cu cea mai lunga axa motoare, asigura o turatie a motorului de 1.230 Nm la 100 km/ora si respectiv un consum redus de carburant. Autocarul este echipat cu toate sistemele de siguranta necesare: ESP, asistenta la plecarea din rampa si inclusiv AEBS si LDWS (Lane Departure Warning), obligatorii de la sfarsitul anului. Cruise-controlul adaptiv poate fi comandat optional.
Chiar daca piata de autocare double-decker nu este foarte mare la nivel european, specialistii sunt încrezatori în cresterea acestui segment pe viitor. Noul Futura FDD2 va intra în productia de serie la sfarsitul anului, iar primele livrari vor fi facute în trimestrul al doilea din 2016.

Articole similare

Ad