Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Spania: Portul Algeciras depășește 108 milioane de tone de mărfuri în 2022

Portul Algeciras din Spania a depășit 108 milioane de tone de mărfuri la sfârșitul anului, ceea ce indică o creștere a traficului de mărfuri de 3%. Potrivit președintelui Autorității Portuare (APBA), Gerardo Landaluce, acesta a devenit „al doilea cel mai bun an din istoria sa și al șaptelea an consecutiv cu peste 100 de milioane de tone”.

În general, circulația mărfurilor lichide și solide în vrac și a mărfurilor generale s-au îmbunătățit, în timp ce aprovizionarea a crescut la patru milioane de tone, din care 3,8 milioane de tone sunt clasificate drept combustibil furnizat navelor la dană și la ancoră. Landaluce consideră că acest rezultat al portului Algeciras poate fi un „co-lider în aprovizionarea cu buncăre în Strâmtoare și în Marea Mediterană”.

În ceea ce privește traficul de containere, merită menționat faptul că acesta s-a apropiat de 4,8 milioane de TEU, o scădere de 0,7%, însă compensat de creșterea de 7% înregistrată de containerele de import-export, potrivit APBA. În același timp, traficul de mărfuri în Strâmtoarea Gibraltar a crescut cu 10% cu Marocul, ceea ce reprezintă că 432.205 de camioane au circulat pe linia Algeciras-Tangier Med.

De asemenea, portul Tarifa a încheiat anul cu 790.660 de pasageri pe singura linie care leagă Europa de orașul Tanger, după doi ani în care nu au circulat mărfuri din cauza închiderii frontierei în perioada pandemiei.

Potrivit lui Landaluce, portul Tarifa va sărbători în acest an 20 de ani de existență a frontierei externe Schengen. Obiectivele enclavei sunt de a „continua să lucreze la competitivitate, durabilitate și revizuirea planificării strategice a portului”. Imediat ce va fi aprobat Cadrul Strategic al Sistemului Portuar Național, „vom lansa Planul Strategic 2024-2030”, a menționat Landaluce. Pe de altă parte, Autoritatea Portuară din Algeciras a aprobat asistența tehnică pentru planul său de alimentare cu energie electrică pentru nave, cunoscut sub numele de „OnShore Power Supply” în danele terminalului de pasageri.

Articole similare

Ad