Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sistemul virator de la VSE ofera manevrabilitate vehiculelor lungi si grele

Compania olandeza VSE (Vehicle Systems Engineering) are reputatia de a aduce pe piata solutii considerate adesea de catre clienti de nerealizat. Una dintre provocarile la care a fost supusa de curand este si colectarea deseurilor, de catre municipalitati, cu o remorca avand axe autoviratoare in tandem.
Pentru a raspunde unei astfel de solicitari venite din partea oficialilor municipalitatii din Haarlemmermeer, VSE a imprumutat un ansamblu autotractor/remorca de la Wezenberg, care, in mod clar, are o mai buna capacitate de colectare, dar, la nivel teoretic, poate fi mai dificil de manevrat in centrele istorice ale oraselor si in zonele rezidentiale.

„Am vrut sa vedem daca ideea de a colecta deseurile cu o astfel de combinatie este fezabila. Iar cheia noului concept a fost un sistem virator VSE“, a spus reprezentantul Wezenberg, Rogier Verkley, adaugand: „suntem printre pionierii in domeniul transportului cu vehicule lungi si grele (LHV), iar prin utilizarea acestor sisteme viratoare suntem capabili sa raspundem celor mai stringente cerinte privind manevrabilitatea“.
Verkley a subliniat ca, prin utilizarea sistemelor viratoare, LHV de la Wezenberg sunt mult mai manevrabile decat cele ale altor companii de transport. „Ne dorim sa pastram aceasta linie care ne face mai atractivi pentru clienti. Vom obtine costuri mai mici cu combustibilul, impreuna cu alte beneficii, intre care o durata mai mare de viata a anvelopelor.“
Ansamblul foarte agil cu trei axe viratoare din patru, a facut o puternica impresie asupra oficialilor municipalitatii. Intre timp, VSE a montat sisteme viratoare pe remorcile cu doua axe utilizate in colectarea deseurilor din cadrul municipalitatii Alphen aan den Rijn.

Articole similare

Ad