Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Combustibilii continuă să aibă prețuri volatile și încep să lipsească în Europa

Având în vedere preocupările tot mai mari cu privire la securitatea energetică la nivel mondial, prețurile combustibililor vor rămâne extrem de volatile, reiese dintr-o analiză recentă a Upply.  Acestea au crescut rapid în multe regiuni de la începutul războiului din Ucraina, iar în Europa aproape s-au dublat, ceea ce a cauzat dificultăți grave de flux de numerar pentru transportatorii rutieri.

În 2022, așa cum știți deja, guvernele au distribuit ajutoare masive pentru a ajuta la depășirea acestei situații și unele țări au decis să mențină schemele de sprijin pentru transportatori în 2023. Șoferii spanioli de camioane vor continua să beneficieze de o reducere de 20 de cenți/l de combustibil consumat între 1 ianuarie și 31 martie și de 10 cenți/l între 1 aprilie și 30 iunie, în timp ce restul populației va plăti prețul întreg de la pompă. Și la fel în Polonia, revenirea TVA la 23%, în loc de 8% de la 1 februarie 2022, va avea efect asupra tuturor cumpărătorilor, cu excepția firmelor de transport.

În Europa de Est, costurile cu motorina reprezintă 50% din costurile totale de exploatare ale companiilor de transport, comparativ cu 40% anterior. Dar, dincolo de prețurile ridicate ale motorinei, o problemă tot mai mare este penuria din ce în ce mai frecventă în urma încetării definitive a aprovizionării cu petrol din Rusia.

Articole similare

Ad