Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UE vrea să înăsprească normele privind întârzierile la plată

În pofida normelor actuale ale UE privind întârzierile la plată, peste 60% dintre întreprinderile din UE nu sunt încă plătite la timp. Întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) sunt cele mai afectate. Prin urmare, Comisia Europeană intenționează să revizuiască normele existente și a lansat o consultare publică pe această temă. Companiile, asociațiile, universitățile și organismele publice sunt invitate să își exprime opinia până pe 17 martie.

Inițiativa își propune să ajute IMM-urile prin revizuirea actualelor norme de plată ale UE, pe baza dovezilor disponibile și viitoare, pentru a promova o tranziție finală către o cultură a „plății prompte”.

Consultarea oferă părților interesate posibilitatea de a-și prezenta opiniile cu privire la modul în care inițiativa va contribui la îmbunătățirea performanțelor în materie de plăți și la crearea unei culturi a plăților mai echitabile în mediul de afaceri.

Revizuirea planificată va avea o abordare mai holistică, bazată pe trei piloni: consacrarea în lege a unui comportament prompt în materie de plăți, promovarea utilizării instrumentelor moderne de plată digitală și consolidarea prevenirii și aplicării acestor norme în toate ecosistemele industriale.

Contribuțiile rezultate în urma consultării vor fi luate în considerare la viitoarea revizuire a Directivei privind întârzierile de plată, care va face parte din „pachetul de măsuri de sprijinire a IMM-urilor” anunțat de președintele von der Leyen în discursul său privind starea Uniunii din 2022.

Articole similare

Ad