Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grevă la benzinăriile din Italia pentru 48 de ore

Locatarii benzinăriilor din Italia au intrat în grevă de 48 de ore începând de marți seara, 24 ianuarie. Potrivit celor trei sindicate, aceștia protestează împotriva unei „campanii de defăimare rușinoase” și a ceea ce ei consideră a fi acțiunile proaste ale guvernului în criza energetică.

Greva a început la ora 19:00 și va continua până joi, 26 ianuarie, la aceeași oră. Timp de 48 de ore, de la ora 22:00, nu se va mai găsi combustibil în benzinăriile de pe autostradă. Sindicatele Faib, Fegica și Figisc/Anisa au făcut apel la membrii lor să nu permită autoservirea nici în această perioadă.

Contextul acțiunii sindicale este reprezentat de acțiunea guvernului premierului Giorgia Meloni în lupta împotriva creșterii prețului la carburanți. Printre altele, poliția financiară a primit ordin să inspecteze benzinăriile din cauza unor posibile creșteri nejustificate ale prețurilor. În plus, chiriașii au fost obligați să publice prețul mediu pe litru din regiunea lor, pe lângă prețul benzinei practicat la pompele lor. Contravenienții riscă amenzi, iar potrivit apelului la grevă, măsurile îi pedepsesc pe operatori, dar nu îi ajută pe clienți.

Chiar mai mult decât împotriva cerințelor, deținătorii de benzinării protestează împotriva declarațiilor publice despre profesia lor. Ei se consideră victimele unei campanii de defăimare. La începutul lunii ianuarie, unii politicieni proeminenți, printre care ministrul infrastructurii Matteo Salvini, au afirmat că prețul carburanților a crescut din cauza speculațiilor cu prețurile făcute de benzinării. Dar, de fapt, benzina și motorina s-au scumpit pentru că guvernul a eliminat unele reduceri la carburanți.

Deoarece benzinăriile sunt furnizori de servicii de bază, unele pompe de alimentare vor trebui să rămână în funcțiune în timpul grevei. În plus, stațiile de benzină care sunt operate direct de companiile petroliere ar putea rămâne, de asemenea, scutite de grevă.

Articole similare

Ad