Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IVECO Bus a semnat pentru 500 de autobuze electrice cu DeLijn

IVECO Bus a semnat un contract cadru cu operatorul belgian DeLijn, pentru livrarea de până la 500 de autobuze electrice articulate E-Way în următorii 6 ani. Primul lot, de 65 de unități, vor fi livrate în 2024, constructorul italian urmând să aibă astfel cea mai mare flotă de autobuze electrice din Belgia.

Autobuzele E-Way comandate sunt propulsate de noile motoare electrice Siemens și echipate cu baterii NMC, având capacitatea totală de stocare de 623 kWh. Pachetele de baterii sunt asamblate la noua fabrică FPT Industrial de la Torino, Italia. Vehiculele vor respecta standardele GSR2 (General Safety Regulation): adaptarea inteligentă a vitezei, detectarea de obstacole în punctul „mort“, sistem de alertă la coliziune frontală, detectarea stării de oboseală a șoferului și senzori de monitorizare a presiunii din pneuri. În plus, toate autobuzele vor fi echipate cu sistem de camere video în locul oglinzilor retrovizoare.

DeLijn operează în regiunea Flandra, transportând anual 3,5 milioane de pasageri. Compania este deținută de guvernul flamand și are în plan trecerea întregii flote de peste 3.000 de autobuze urbane la modele cu zero emisii până în 2035.

Articole similare

Ad