Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CE lanseaza un plan de investitii de 315 miliarde de euro

Ca urmare a faptului ca banii de pe pietele UE fie nu ajung in economia reala, fie ies in afara Europei sau raman in banci, in vreme ce o multime de proiecte stau in sertare ministeriale sau la investitori strategici deoarece nu gasesc finantare, CE a lansat planul de investitii Juncker, care va pompa in economiile tarilor membre, in urmatorii trei ani, 315 miliarde de euro, cu scopul de a stimula si relansa, prin crearea unui mediu mai bun pentru investitii, economia UE.
 

Astfel, daca pana acum focusul era in principal pe fondurile nerambursabile (granturi) in care un euro dat de UE producea o investitie de un euro, noul plan de investitii prevede ca, pentru fiecare euro garantat de UE, atragerea investitiei sa fie de 15 euro.
Seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Angela Filote, a declarat ca spera ca si investitorii din Romania sa beneficieze de finantare prin Planul Juncker.
„Era nevoie de un astfel de plan pentru ca modalitatea traditionala de a cheltui fondurile europene in UE nu ne-a ajutat sa iesim din criza la fel de repede precum competitorii nostri. Incepand cu 2013-2014 Europa a iesit din criza, la fel si America, numai ca in timp ce economia americana, odata iesita din criza, a inceput sa creasca, economia europeana a inregistrat doar o crestere foarte modesta si inceata“, a precizat Angela Filote.
Mai multe puteti citi in numarul urmator al revistei Logistica.

Articole similare

Ad