Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DAF deschide o fabrică de asamblare pentru camioane electrice

Producătorul de camioane DAF își extinde facilitățile de producție cu o nouă fabrică de asamblare pentru camioane electrice în Eindhoven. Producția modelelor electrice cu baterii DAF XD Electric și XF Electric, pe care compania olandeză le-a prezentat pentru prima dată la IAA Transportation de anul trecut, va începe în această primăvară.

DAF promite o autonomie de până la 500 km pentru noile sale vehicule electrice, deși acest lucru ar trebui să fie încă dovedit. Ca și la alți producători, conceptul de baterii DAF este modular, ceea ce permite obținerea unor capacități de baterii adecvate pentru aplicația respectivă.

Cel mai mic set conține două „șiruri”, care împreună au o capacitate de 210 kWh și oferă o autonomie de până la 200 km, potrivit DAF. Cea mai mare opțiune are 5 „fire” cu o capacitate de 525 kWh. 

În ceea ce privește puterea, clienții pot alege între motoare cu puteri cuprinse între 170 și 350 kW (210 și 480 CP). Producătorul va oferi tractoare 4×2 și șasiuri 6×2 cu tracțiune electrică. Baza este întotdeauna un așa-numit planor, un șasiu fără tren de rulare și cu o cabină de conducere. Acesta este apoi transformat într-un XD sau XF Electric printr-un proces în 8 pași.

Articole similare

Ad