Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportatorii olandezi se plâng – și ei – de multele amenzi luate în zonele verzi din UK

Așa cum informează asociația olandeză de transport și logistică TLN, transportatorii din această țară s-au confruntat în ultimele luni cu un număr mare de amenzi pentru neînregistrarea vehiculelor care circulă în zonele ecologice din Regatul Unit. În unele cazuri este vorba de încălcări comise cu ani în urmă, pentru care însă nu s-au trimis amenzi la momentul respectiv, și de sume uriașe, de mii de euro, care s-au adunat în timp. Dar TLN, fiind în strânsă legătură cu asociația Transport for London, arată că este bine ca firmele să conteste amenzile dacă știu că vehiculele au îndeplinit cerințele legale de acces fără plată în zonele verzi. În plus, olandezii cred că demersul britanicilor este greșit, deoarece, dacă firmele ar fi fost avertizate din timp că sunt în neregulă, mai ales că era vorba de abateri minore, ar fi putut să-și ajusteze comportamentul și să nu adune noi amenzi.

Motivul întârzierii trimiterii sancțiunilor este că de la Brexit Regatul Unit nu mai are acces la înmatriculările europene de vehicule.

Amenzile sunt trimise de EPC/PLC, care le încasează în numele Marii Britanii, dar diverse părți investighează în prezent dacă EPC/PLC are un temei juridic pentru colectarea lor.

Până în prezent TLN vorbește de peste 9.000 de amenzi, în valoare totală de 12 milioane de euro.

Transport for London arată că a înființat un serviciu de informare care le permite proprietarilor de vehicule neînmatriculate în Marea Britanie să se înregistreze dacă pot dovedi că utilitara lor respectă schema relevantă de emisii. La primirea certificatului de înmatriculare, administrația este informată, își actualizează informațiile, marchează vehiculul ca fiind conform și se asigură că poate fi utilizat fără plată în zona verde, iar amenzile emise sunt retrase.

Reamintim că acum câteva săptămâni am scris că și transportatorii francezi se confruntă cu situații similare, unul dintre ei totalizând amenzi de peste 200.000 de euro pentru neînregistrarea vehiculelor care au circulat în Marea Britanie în zonele verzi.

Articole similare

Ad