Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ZF achiziționează compania de tahografe digitale Intellic

ZF a achiziționat Intellic, o companie cu sediul la Berlin care dezvoltă și furnizează tahografe digitale, disponibile în 25 de țări europene. Prin această achiziție, ZF își consolidează și mai mult capacitatea de a furniza soluții inovatoare pentru industria vehiculelor comerciale. Compania din Friedrichshafen își extinde astfel oferta de soluții complete de produse și software pentru producătorii de autovehicule, precum și pentru furnizorii de servicii de mobilitate și transport. Tahografele inteligente produse de Intellic vor fi comercializate sub marca ZF.

Până în al treilea trimestru al anului 2023, producătorii europeni vor trebui să instaleze tahografe inteligente de ultimă generație pe vehiculele noi și, până la sfârșitul anului 2024, să înlocuiască complet tahografele analogice.

„Încorporarea tehnologiei tahografului inteligent Intellic în portofoliul nostru de telematică consolidează și mai mult poziția de lider a ZF ca furnizor unic pentru producătorii de vehicule comerciale, flote și parteneri din industrie”, a declarat Hjalmar Van Raemdonck, șeful departamentului de soluții de sisteme digitale din cadrul diviziei de soluții pentru vehicule comerciale a ZF, tahografele inteligente vor juca un rol din ce în ce mai important în ecosistemul de transport rutier”, adăugând că „valorificarea integrității datelor tahografelor inteligente va deschide oportunități în domeniul logisticii, al optimizării infrastructurii, iar acest lucru va fi susținut de recenta lansare de către ZF a Scalar, platforma sa digitală de orchestrare a flotelor.

Ca și în cazul cutiei negre a vehiculului, datele verificate vor include introducerea orei locale, un ceas în timp real, un sistem global de navigație prin satelit (GNSS) și o interfață pentru sistemul inteligent de trafic (ITS). Prin activarea unui hub de conectivitate, sistemul va putea să transmită datele colectate de senzorii vehiculului, cum ar fi sistemele avansate de asistență a șoferului (ADAS) și semnalele EBS.

Includerea tehnologiei de tahograf Intellic în portofoliul ZF de orchestrare digitală și de gestionare a flotei oferă un ghișeu unic pentru soluții de tahograf, conectivitate și gestionare a flotei.

Articole similare

Ad