Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MAN și BGL atrag încă o dată atenția, într-un mod inedit, asupra deficitului de șoferi

Publicația germană Verkehrs Rundschau informează că, pentru a conștientiza societatea în general în legătură cu lipsa de forță de muncă din transporturi, BGL și MAN au invitat mai mulți șoferi profesioniști să ia parte la un meci de fotbal al TSV 1860, în calitate de escortă.

În mod normal, copiii îi însoțesc pe fotbaliștii TSV 1860 la stadion, dar pe 21 ianuarie, la meciul cu FSV Zwickau, locul lor a fost luat de șoferi de camion, care i-au însoțit pe jucători pe teren.

Alexander Vlaskamp, președintele Comitetului Executiv al MAN Truck & Bus, explică această acțiune prin faptul că, „în calitate de producător de vehicule comerciale, luăm foarte în serios deficitul de șoferi. Vedem că piața de transport și logistică este supusă unei presiuni din ce în ce mai mari, nu în ultimul rând din cauza lipsei de personal debutant, și de aceea vrem să dăm un exemplu.“

Potrivit estimărilor asociației profesionale BGL, în Germania deficitul de șoferi profesioniști este de aproximativ 100.000, plus că în fiecare an se pensionează circa 30.000 și încep să lucreze în domeniu doar 15.000. „Având în vedere faptul că peste 70% din bunurile de zi cu zi sunt transportate cu camionul, această involuție pune în pericol masiv securitatea aprovizionării. Deci, dacă vrem să prevenim condițiile din Anglia, unde rafturile supermarketurilor au fost uneori goale, trebuie să aibă loc o regândire consecventă la toate nivelurile – în politică, afaceri și societate“, subliniază DIRK Engelhard, CEO BGL.

Articole similare

Ad