Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Nokian a început lucrările la noua fabrică de la Oradea

Grupul finlandez Nokian Tires a început lucrările pentru construcția fabricii de anvelope pentru autoturisme de la Oradea, așa cum au menționat la începutul lunii noiembrie al anului trecut.

De asemenea, Nokian Tires a solicitat un ajutor de stat regional pentru construirea acestei noi fabrici de producție de anvelope, investiția anunțată și estimată a fabricii fiind de 650 milioane de euro.

Potrivit unui anunț dat de prim-ministru Nicolae Ciucă în cadrul ședinței de guvern din 18 ianuarie, Guvernul va aproba schema de ajutor de stat în valoare de aproape 100 de milioane de euro pentru noua fabrică de anvelope din județul Bihor.

„Sprijinim construirea unei noi fabrici de producție anvelope în Oradea, județul Bihor. Ajutorul de stat de aproape 100 de milioane de euro înseamnă noi locuri de muncă și oportunități de dezvoltare pentru această zonă.”, a precizat Guvernul României pe pagina sa de socializare.

Ajutorul ad hoc se acordă în afara schemelor de ajutor de stat existente, iar statele membre ale UE care le acordă trebuie să demonstreze că proiectul contribuie la o strategie de dezvoltare regională coerentă și că, având în vedere natura și dimensiunea sa, proiectul nu va denatura concurența. Schema de ajutor sau ajutorul ad hoc se referă la investiția inițială, dar și la sprijinul pentru funcționare.

Mai mult, noua unitate de producție va avea o capacitate planificată de 6 milioane de unități pe an și va încorpora tehnologia de ultimă generație care va permite un nivel ridicat de automatizare și precizie pentru a reduce defectele și deșeurile.

Articole similare

Ad