Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IVECO și Plus încep testarea publică pe șosea a camionului lor extrem de automatizat în Germania

Iveco, marca de vehicule comerciale a Iveco Group și pionier în comercializarea și fabricarea de vehicule alimentate cu combustibili alternativi, și Plus, unul dintre cei mai importanți furnizori globali de soluții de conducere extrem de automatizată și de conducere autonomă, au anunțat astăzi că luna aceasta companiile încep în Germania testarea publică pe șosea a viitoarei generații de camioane extrem de automatizate dezvoltate în comun. Ca parte a testelor publice pe șosea, companiile vor colecta date rutiere pentru a valida operațiunile camionului lor autonom și vor începe să proiecteze potențiala producție în fabrică. Autocamionul Iveco S-WAY cu PlusDrive este conceput pentru a îmbunătăți siguranța, eficiența, experiența șoferului și pentru a oferi o opțiune mai sustenabilă pentru flote.

„Germania este un lider și un deschizător de drumuri în ceea ce privește conducerea autonomă, așa că suntem încântați să lansăm programul nostru de testare publică într-o țară care a îmbrățișat de mult timp inovația tehnologică și impactul pe care îl au soluțiile de siguranță, precum camioanele cu grad ridicat de automatizare, asupra vieții. Aceasta este o etapă importantă în planurile noastre de a aduce pe piață camioanele cu grad ridicat de automatizare”, a declarat Marco Liccardo, Chief Technology & Digital Officer, Iveco Group.

Testarea publică pe șosea începe în Germania, urmând ca în lunile următoare să se extindă în Austria, Italia și Elveția. Șoselele și condițiile de conducere unice ale fiecărei țări vor expune camionul înalt automatizat la o gamă largă de terenuri, denivelări ale drumurilor, condiții meteorologice și scenarii de conducere. Acest lucru va contribui la extinderea continuă a capacităților și caracteristicilor tehnologiei de conducere autonomă a Plus.

„Experiența din lumea reală este o parte neprețuită a testării și validării tehnologiei noastre, pe măsură ce pregătim produsul nostru de conducere autonomă pentru implementarea comercială în Europa. Având în vedere că numai Germania se confruntă cu un deficit de 60.000 de șoferi de camion, soluția noastră de conducere extrem de automatizată, PlusDrive, va contribui la îmbunătățirea siguranței rutiere, a sustenabilității și a problemelor de recrutare și de păstrare a șoferilor cu care se confruntă flotele din regiune”, a declarat Shawn Kerrigan, COO și cofondator la Plus.

Articole similare

Ad