Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

„Tahograful de tranziție“ ține automat evidența trecerilor de frontiere

Așa cum v-am informat deja, din cauză că noul semnal de securitate (OSMNA), care trebuie furnizat de EUSPA (Agenția Spațială Europeană), nu este gata la timp, Comisia Europeană a propus „tahograful de tranziție“, ca soluție intermediară până când se va putea folosi noul tahograf inteligent obligatoriu de la 21 august 2023.

Asociația olandeză de transport și logistică TLN arată că după apariția acestei informări transportatorii au început să se intereseze dacă noul „tahograf de tranziție“ marchează automat trecerea frontierelor. Iar răspunsul este că da, de îndată ce un vehicul este echipat cu tahograf de tranziție trecerea unei granițe va fi înregistrat automat. Șoferul nu trebuie să oprească pentru a introduce manual acest lucru. Componenta care lipsește pentru moment este semnalul suplimentar de securitate (autentificarea OSMNA), care este o autentificare suplimentară a poziției.

Reamintim că propunerea CE referitoare la „tahograful de tranziție“ va face obiectul unui proces decizional final al statelor membre în cadrul Comitetului pentru transport rutier, la începutul lui martie.

Articole similare

Ad