Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Schenker Romtrans se mentine in topul firmelor din expeditii si logistica

Top 10 companii de logistica ordonate in functie de cifra de afaceri obtinuta este foarte asemanator cu cel de anul trecut, o singura companie iesind din top. In rest, sunt cateva cazuri unde s-a facut „rocada“.
Schenker Romtrans ocupa si in acest an primul loc in topul firmelor de expeditii si logistica, ordonate in functie de cifra de afaceri obsinuta in anul fiscal 2014, cu 91,1 milioane de euro, totusi cu trei milioane de euro mai putin decat in anul precedent, cand crescuse cu 12,3 milioane de euro.
 

La mare distanta din punctul de vedere al rezultatului, dar pe a doua pozitie in top, se afla Transmec Ro, cu 53 de milioane de euro, cu 8,2 milioane mai mult decat in 2013, aceasta fiind cea mai mare crestere inregistrata de vreuna din companiile din clasament.
Dupa ce a introdus linia de transport feroviar intre Curtici si Zeebrugge, Transmec a detronat Gefco, ocupanta locului al doilea de mult timp. Gefco se afla acum pe locul trei, cu 51,9 milioane de euro, chiar daca a obtinut o cifra de afaceri mai mare cu 4,3 milioane de euro decat in anul precedent, gratie anului bun pentru industria automotive, dar si eforturilor de a atrage clienti si din alte domenii de productie.
Urmeaza Gebruder Weiss, pe locul patru, ca si anul trecut, care si-a crescut cu patru milioane de euro cifra de afaceri, ajungand la 44,8 milioane de euro, desi au fost clienti cu care a incheiat colaborarea, atunci cand aceasta a devenit paguboasa pentru companie. Acestia, insa, au fost inlocuiti de altii noi, unde calculul de rentabilitate s-a facut per ansamblu si nu pe fiecare tip de activitate in parte. In plus, clientii GW fac parte dintr-o larga varietate de industrii, astfel incat declinul uneia sa nu dauneze prea mult companiei de logistica.
DSV Solutions si Kuehne + Nagel au facut schimb de locuri fata de topul de anul trecut. Acum DSV se afla pe locul al cincilea, cu 39,6 milioane de euro, dupa o crestere de 7,5 milioane de euro, iar Kuehne + Nagel este pe locul al saselea, cu 39,2 milioane de euro. Portofoliul DSV se imbogateste in fiecare an cu clienti tot mai mari, cei mai recent intrati fiind nume importante din domeniul automotive si retail, asa incat spatiul de depozitare de langa Bucuresti se va extinde pana la finalul anului cu 7.000 m2, ajungand la un total de 65.000 m2 in toata tara.

Articole similare

Ad