Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportul, printre domeniile din Spania cu cele mai multe fraude privind angajații

Inspecția Muncii din Spania a efectuat 13.450 de inspecții la sediul firmelor și a descoperit, conform federației operatorilor de transport FETRANSA, aproximativ 40.000 de persoane care au desfășurat activități independente false în 2022. Printre sectoarele cu cele mai multe astfel de cazuri se numără coletăria, transportul și logistica.

Este cel mai mare număr de persoane care au desfășurat activități independente false de când a început investigarea acestui tip de fraudă, dovadă că formula este din ce în ce mai răspândită, companiile reușind astfel să-și scadă costurile, dar lăsând lucrătorii într-o situație de lipsă de protecție, prin faptul că nu se plătesc contribuțiile la asigurările sociale.

De când s-a instalat guvernul condus de Petro Sanchez toleranța față de acest tip de fraudă a scăzut semnificativ, astfel că în doar trei ani au fost depistate mai mult de 80.000 de cazuri, față de 4.522 în timpul guvernului Mariano Rajoy, între 2015 și 2017.

În Spania, sectoarele unde apar cele mai multe cazuri de lucrători independenți falși sunt cele în care este nevoie de un număr mare de oameni care să acopere o cerere punctuală sau temporară: coletăria, livrările, turismul și ospitalitatea, transportul și logistica. În cazul transportului se folosesc așa-numitele cooperative de transport false și alte formule pentru a evita costurile cu forța de muncă prin angajarea de conducători auto ca salariați, în unele cazuri, iar în altele ca lucrători independenți.

Articole similare

Ad