Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Wolfspeed și ZF anunță un parteneriat pentru viitoarele dispozitive semiconductoare din carbură de siliciu

Wolfspeed, liderul mondial în tehnologia carbură de siliciu și ZF, o companie globală de tehnologie care permite mobilitatea de generație viitoare, au anunțat astăzi un parteneriat strategic care include crearea unui laborator comun de inovare pentru a impulsiona progresele în domeniul sistemelor și dispozitivelor din carbură de siliciu pentru aplicații de mobilitate, industriale și energetice.

Parteneriatul include, de asemenea, o investiție semnificativă din partea ZF pentru a sprijini construcția planificată a celei mai avansate și mai mari fabrici de dispozitive din carbură de siliciu de 200 mm din lume în Ensdorf, Germania.  Atât laboratorul comun de inovare, cât și fabrica de dispozitive Wolfspeed sunt planificate ca parte a cadrului proiectului important de interes european comun (IPCEI) pentru microelectronică și tehnologii de comunicare și depind de aprobarea ajutorului de stat din partea Comisiei Europene.

„Aceste inițiative reprezintă un pas important către o transformare industrială de succes. Ele consolidează rezistența ofertei europene și, în același timp, susțin Green Deal-ul european și obiectivele strategice pentru deceniul digital al Europei”, a declarat Dr. Holger Klein, CEO al ZF.

Wolfspeed și ZF au încheiat un parteneriat pentru un centru de cercetare și dezvoltare în domeniul carburii de siliciu

Parteneriatul strategic include un centru de cercetare comun în Germania, care se va concentra pe provocările reale la nivel de sisteme de e-mobilitate și energie regenerabilă. Scopul colaborării este de a dezvolta inovații revoluționare pentru sisteme, produse și aplicații din carbură de siliciu, acoperind întregul lanț valoric, de la cip la sisteme complete. Alți parteneri de colaborare vor fi invitați să participe la procesul de inovare, creând o rețea europeană de inovare din carbură de siliciu de la un capăt la altul.

Centrul de cercetare-dezvoltare se va concentra pe inovarea sistemelor și dispozitivelor din carbură de siliciu pentru a răspunde cerințelor specifice din toate segmentele de mobilitate, inclusiv vehiculele de consum, comerciale, agricole și industriale, precum și de pe piețele industriale și de energie regenerabilă. Colaborarea va conduce la îmbunătățiri precum o eficiență mai mare, o densitate de putere mai mare și performanțe mai ridicate pentru soluțiile de electrificare.

ZF va investi în Wolfspeed pentru fabrica de carbură de siliciu de 200 mm de generație următoare

După cum s-a anunțat separat, Wolfspeed plănuiește să construiască o instalație de fabricare a discurilor de 200 mm, complet automatizată și foarte avansată, în Saarland, Germania. ZF intenționează să susțină această nouă construcție prin efectuarea unei investiții financiare considerabile, de ordinul sutelor de milioane de dolari, în schimbul acțiunilor ordinare Wolfspeed. Ca parte a acestei investiții, ZF va deține o poziție minoritară în cadrul fabricii. Wolfspeed va păstra toate drepturile de control operațional și de management în noua fabrică. ZF și Wolfspeed au anunțat anterior un parteneriat strategic în 2019 pentru a crea transmisii electrice de top din industrie, foarte eficiente, cu un invertor din carbură de siliciu, iar aceste noi inițiative reprezintă următoarea generație de inovație pentru parteneri.

„Avem alături de noi un partener puternic în ZF, care aduce o experiență de top în industria de scalare a componentelor pentru mobilitatea electrică, precum și aptitudinea de a accelera inovația în sistemele și dispozitivele de putere din carbură de siliciu. Sunt convins că acest parteneriat va ridica tehnologia semiconductorilor din carbură de siliciu la un nou nivel de impact global, sprijinind eforturile sporite de sustenabilitate și eficiență într-o multitudine de industrii”, a declarat Gregg Lowe, președinte și CEO al Wolfspeed.

„Împreună, Wolfspeed și ZF combină expertiza în domeniul electronicii și sistemelor de putere cu un know-how în domeniul aplicațiilor care nu are egal în industrie. Wolfspeed aduce cu sine cei peste 35 de ani de experiență în tehnologia carburii de siliciu, iar la ZF avem o înțelegere unică a sistemelor globale din toate sectoarele, de la autoturisme și vehicule comerciale la utilaje de construcții, energie eoliană și aplicații industriale. Cooperarea strânsă dintre fabrica și centrul de cercetare și dezvoltare ne va permite să dezvoltăm inovații revoluționare care depășesc stadiul actual al tehnologiei, în beneficiul clienților noștri”, a declarat Stephan von Schuckmann, membru al Consiliului de administrație al ZF.

Articole similare

Ad