Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Interzicerea importului de motorină rusească

UE extinde sancțiunile împotriva Rusiei din cauza războiului de agresiune din Ucraina. Începând cu 5 februarie, UE nu va mai cumpăra din Rusia produse de rafinărie precum motorină, benzină sau lubrifianți. Acest lucru ar trebui să facă mai dificilă finanțarea războiului de agresiune al președintelui rus Vladimir Putin. Cu toate acestea, sunt de așteptat și consecințe pentru Germania.

Securitatea generală a aprovizionării și securitatea aprovizionării cu carburanți sunt garantate. Nici asociația Fuels and Energy, care se ocupă de uleiurile minerale, nu vede un deficit de aprovizionare. Chiar dacă este vorba, în principal, de motorină, deoarece benzina nu este importată din Rusia, potrivit asociației industriale, Germania a acoperit aproximativ 12,5% din consumul său din Rusia în 2022 – în ciuda războiului din Ucraina. Înlocuitorii provin din SUA, Europa de Vest și din regiunea arabă.

Cu toate acestea, nu este exclus ca motorina să se scumpească din nou. Cu toate că expertul în energie din Düsseldorf, Jens Südekum a spus că nu crede că Germania va asista la salturi dramatice ale prețurilor. Întrucât următoarea etapă a embargoului fusese anunțată de mult timp, în ultima vreme au avut loc „adevărate achiziții de tezaur” în porturile importante. Instalațiile de depozitare a motorinei sunt „pline până la refuz”.

Pe de o parte, acest lucru va limita însă creșterea prețurilor, iar pe de altă parte motorina este, de fapt, în criză pe piață la nivel mondial. Dacă UE nu mai cumpără din Rusia, combustibilul va trebui să provină din zone mai îndepărtate. Cu toate acestea, capacitatea navelor speciale este limitată, rutele sunt mai lungi, iar transporturile sunt mai scumpe.

Articole similare

Ad