Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

A început un nou val de greve de avertisment la poșta germană

Clienții poștei vor trebui să se aștepte din nou la întârzieri în ceea ce privește scrisorile și coletele în următoarele zile. Aceasta deoarece sindicatul Verdi a avertizat luni, 6 februarie, cu privire la valul de greve de la nivel național la gigantul logistic cu sediul la Bonn, cu întreruperi ale activității în centrele de corespondență și colete, precum și în cele de livrare. Aproximativ 20% din colete și 9% din scrisori nu au fost livrate într-o zi din cauza grevelor.

Conform verkerhrsRundschau, sindicatul dorește să folosească întreruperile de lucru pentru a-și sublinia revendicările în actuala rundă de negocieri colective. Grevele de avertizare vor continua și marți. „Acesta este încă o dată un semnal extrem de clar pentru angajatori: lucrătorii sunt gata să lupte pentru revendicările lor și se așteaptă acum la o rundă de negocieri care să se încheie cu o creștere salarială substanțială”, a declarat Andrea Kocsis, vicepreședinte și negociator al Verdi.

Sindicatul cere o creștere cu 15% a salariilor pentru cei aproximativ 160.000 de angajați din sectorul Poștă și Coletărie Germania. Cererea este justificată, printre altele, de inflația ridicată. „Membrii noștri ies în stradă pentru că pur și simplu nu-și pot permite o pierdere a puterii de cumpărare”, a spus Kocsis.

The Post a reacționat cu neînțelegere la acțiunea lui Verdi. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că aceasta a anunțat deja o ofertă pentru următoarea rundă de negocieri colective, care va avea loc miercuri și joi săptămâna aceasta. Prin urmare, noile lovituri de avertisment au fost excesive. Comportamentul sindicatului a fost în detrimentul clienților companiei.

Luni, grevele de avertizare s-au concentrat asupra Berlinului și Rostock, printre alte orașe. Pentru astăzi, 7 februarie, Verdi a anunțat, de asemenea, mitinguri de protest la Dortmund, Hamburg, Saarbrücken, Polch (Renania-Palatinat), Nürnberg, Frankfurt/Main și Stuttgart.

Articole similare

Ad