Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Trei șoferi amendați pentru manipularea tahografului

Trei șoferi de camion, toți de vârste și origini diferite, au fost prinși în Italia de poliția rutieră pe 2-3 februarie, în timp ce conduceau camioane cu tahografe la care interveniseră pentru neînregistrarea corecta a timpului de condus.

Toți au fost sancționați cu o amendă de 1.736 de euro, la care se adaugă suspendarea și retragerea permisului pentru o perioadă cuprinsă între 15 zile și 3 luni – reatează revista italiană Uomini e Trasporti.

Un șofer a fost oprit la ieșirea de pe autostrada Alessandria Est, altul la Fossano, în provincia Cuneo, și altul în apropiere de sudul Romei. Toate poveștile sunt similare și confirmă că manipularea tahografului în scopul de a eluda respectarea orelor de conducere și de odihnă este încă foarte răspândită. Dintre cele trei cazuri, cel mai grav este cel al primului șofer, deoarece agenții de la Detașamentul de Poliție Rutieră din Tortona (AL) care patrulau la ieșirea din Alessandria Est au descoperit abia mai târziu falsificarea tahografului, deoarece inițial, când au mers să verifice permisul de conducere și cardul tahograf (CQC), au observat că ambele documente erau expirate. În mod evident, șoferul era conștient de acest lucru, dar nu a fost un motiv suficient pentru a respecta timpul de conducere.

În toate cele trei situații șoferii au amplasat un magnet pe cutia de viteze a autocamionului pentru a bloca înregistrările aparatului tahograf. În acest caz, polițiștii, după ce au constatat manipularea la fața locului datorită softului de control al poliției, i-au sancționat pe șoferi cu o amendă de peste 2.000 de euro, cu imobilizarea administrativă a autovehiculului și, în plus, pentru a verifica eventualele repercusiuni ale infracțiunii, au trimis documentele la Inspecția Muncii pentru a efectua verificările corespunzătoare la sediul angajatorului.

Șoferul oprit în apropiere de Fossano, un italian de 33 de ani, a fost supus unui control de către poliția rutieră din Cuneo. Camionul a fost trimis la un atelier și a fost găsit un dispozitiv electronic – o telecomandă – în cabină care activa și detașa magnetul obișnuit.

În cel de-al treilea caz, șoferul a fost oprit de agenți, care au observat apoi, în urma scanării cardului, că, de fapt, camionul figura staționat în momentele de dinaintea controlului. În acel moment, pentru a înțelege mai bine motivul acestei înregistrări false, au dus camionul la un atelier specializat unde a fost găsit un dispozitiv electronic conectat la un senzor, guvernat de un magnet.

Articole similare

Ad