Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Plata rovinietei ar putea fi modernizata

UNTRR a trimis catre CNADNR mai multe propuneri pentru imbunatatirea sistemului de plata a rovinietelor, prin facilitarea accesului utilizatorilor romani si straini ai infrastructurii rutiere la aplicatii web securizate si oferirea de metode de plata cat mai accesibile utilizatorilor, la alegerea acestora in linie cu evolutia comertului la distanta.
In urma intalnirii din 12 octombrie 2015, reprezentantii CNADNR s-au aratat deschisi in vederea corectarii lacunelor legislative din cadrul Ordinului nr. 611/2015 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea de catre CNADNR a tarifului de utilizare si de trecere, astfel ca UNTRR a transmis mai multe propuneri legislative menite sa conduca la progresul solutiilor de plata a rovinietei.
 

Scopul masurilor propuse de UNTRR il reprezinta deschiderea catre utilizator prin modernizarea mijloacelor de plata prin includerea noilor tehnologii – aplicatii web, comertul electronic avand o dezvoltare rapida si un potential substantial in Romania, iar aceasta metoda trebuie considerata in mod distinct de alte aplicatii informatice asistate de operator uman. ”UNTRR propune extinderea mijloacelor prin care se poate face plata tarifului de utilizare in scopul facilitarii serviciului pentru utilizatori, reducerii riscului de amenda avand suficiente mijloace de plata si cresterii incasarilor de catre CNADNR. Toate aceste modificari vor putea contribui la afirmarea si pozitionarea CNADNR ca un furnizor modern de servicii publice in linie cu dezvoltarea tehnologica si raspunzand cat mai fidel nevoilor utilizatorilor”, a declarat Radu Dinescu, Secretar General UNTRR.
In urma intalnirii din data de 12 octombrie 2015 dintre reprezentantii UNTRR si oficialii CNADNR s-a decis ca utilizatorii sa poata cumpara in continuare roviniete la toate terminalele/masinile automate de procesare plati numerar/electronice neasistate. Masura vine in beneficiul a peste 500.000 de romani care au ales in ultimul an sa-si achizitioneze roviniete prin intermediul a 3.000 terminale.

Articole similare

Ad