Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul Gefco anunta achizitia IJS Global

Grupul GEFCO a semnat un acord cu fondul de capital privat, Nimbus, pentru achizitia companiei olandeze IJS Global, specializata in operatiuni de transport aerian si maritim.
Achizitia este in linie cu strategia de dezvoltare a GEFCO si IJS Global si va avea ca rezultat o gama sporita de servicii logistice globale, dedicate optimizarii lanturilor complexe de aprovizionare.
Fondata in 2004, IJS Global este o companie specializata in servicii de transport aerian si maritim, cu sediul central in Amsterdam, Olanda.
 

Compania are aproximativ 500 de angajati si a realizat o cifra de afaceri de 160 milioane € in 2014. Compania ofera clientilor sai o acoperire la nivel global, datorita prezentei sale operationale in 16 tari, cu centre de expertiza in Regatul Unit al Marii Britanii, Tarile de Jos, Australia, China si Asia de Sud- Est, precum si in Statele Unite ale Americii. IJS Global isi desfasoara activitatea in numeroase sectoare precum: industria farmaceutica, actiuni umanitare, produse high-tech, petrol si gaze, industria aerospatiala si moda.
Reteaua operatiunilor IJS Global vine in completarea retelei GEFCO, care cuprinde in prezent 40 de tari. Achizitia va permite Grupului GEFCO sa isi dezvolte prezenta in doua zone principale de transport industrial: China si Asia de Sud-Est pe de o parte, si SUA pe de alta parte. De asemenea, va facilita extinderea retelei europeane a GEFCO, printr-o prezenta sporita in Marea Britanie, Tarile de Jos si Germania, obtinand in acelasi timp un punct de sprijin pe piata australiana. Dincolo de extinderea acoperirii geografice, GEFCO isi va spori si mai mult serviciile de logistica si transport, datorita expertizei detinute de IJS Global pe segmentul expeditiilor intercontinentale aeriene si maritime. Infuzia competentelor celor doua companii va extinde gama de solutii logistice oferite clientilor internationali, variind de la transportul multimodal la depozitare, reprezentare vamala si fiscala, precum si gestionarea coordonarii in mod integrat a lanturilor complexe de aprovizionare. Mai mult, aditia clientilor IJS Global la portofoliul actual al GEFCO, accelereaza diversificarea acestuia fara a pierde din vedere focusul continuu asupra activitatilor logistice de baza.
Angajamentul dintre GEFCO si IJS Global va permite clientilor si partenerilor de afaceri un acces facil la principalele fluxuri comerciale de pe piata: schimbul comercial intre Asia de Sud-Est si Statele Unite; tranzactiile in interiorul Asiei de Sud-Est; tranzactiile intre Europa si Asia de Sud-Est. Grupul detine statutul de Operator Economic Autorizat (AEO) in Europa si va fi capabil sa deserveasca peste 150 de tari si mai mult de 350 de destinatii, oferind astfel agentilor strategici si furnizorilor noi oportunitati comerciale.
Tranzactia va intra in vigoare imediat dupa indeplinirea tuturor formalitatilor obisnuite de reglementare.

Articole similare

Ad