Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CFR Marfă obține o ușoară redresare a activității în 2022

Compania Națională de Căi Ferate, CFR Marfă a înregistrat anul trecut o creștere a cifrei de afaceri de aproape 34% față de anul 2021 și o recuperare din cota de piață pierdută în anii anteriori în fața competitorilor privați de 2,2%.

Anul trecut, CFR Marfă a consemnat o redresare a activității după perioada dificilă pentru întreaga economie provocată de pandemia de coronavirus. Potrivit datelor, pierderile preconizate la începutul lui 2022 au fost mai mici cu 62%, iar rezultatul operațional la sfârșitul anului se anunță a fi unul pozitiv.

„Rezultatele indicate de execuția bugetară au fost obținute într-un mediu economic complicat, marcat de o inflație puternică (estimată la aproximativ 16%), costuri semnificativ mai mari la combustibili și energie electrică, respectiv de o piață a forței de muncă foarte dinamică, pe care CFR Marfă a reușit să își mențină constant numărul de salariați. De asemenea, proiectul bugetul de venituri și cheltuieli (BVC) pe anul 2023 aflat pe circuitul de avizare este unul optimist, prognozând încheierea anului în curs pe profit.”, se arată într-un comunicat de presă, CFR Marfă.

Articole similare

Ad